Колишній мер Грозного та племінник голови Чечні, 32-річний Якуб Закрієв очолив російську "дочку" Danone.


Племінник лідера Чечні Рамзана Кадирова Якуб Закрієв, який є віцепрем'єр-міністром та міністром сільського господарства Чечні, обійняв посаду генерального директора компанії з виробництва молочних продуктів Данон Росія. Про це 18 липня повідомило російське видання РБК з посиланням на джерела.

Закрієву 32 роки. Чеченським мінсільгоспом він керує з листопада 2020 року. Працювати в регіональному уряді племінник Кадирова почав у 2013 році. У 2018-2020 роках був мером Грозного. Нагороджений медаллю ордену "За заслуги перед Батьківщиною" ІІ ступеня.

 

Зазначається, що 16 липня президент РФ Володимир Путін підписав указ про передачу частки іноземних компаній у російській дочірній компанії Danone у тимчасове управління Росмайна.

 

"Danone готується вжити всіх необхідних заходів для захисту своїх прав як акціонера Danone Росія та забезпечення безперервності діяльності бізнесу на користь усіх зацікавлених сторін, зокрема своїх співробітників", - заявив у відповідь французький виробник.

 

Видання пише, що Путін ухвалив аналогічний указ щодо пивоварної компанії Балтика, яку після передачі активів Росмайну очолив підприємець Таймураз Боллоєв.