Німецький Бундесвер замовив оборонному концерну Rheinmetall поставку декількох сотень тисяч артилерійських снарядів на суму близько 1,3 мільярда євро. Вони мають замінити ті, які Німеччина передала Україні. Про це повідомила пресслужба Rheinmetall, пише УНН.

Як зазначає оборонне підприємство, замовлення зроблене для поповнення боєприпасів збройних сил, необхідність якого виникла через війну росії.

Ідеться про два документи, зазначають у оборонному концерні. Так, Rheinmetall отримав новий рамковий контракт на постачання артилерійських снарядів калібру 155 мм. Він розрахований до 2029 року. Вартість замовлення - близько 1,2 мільярда євро.

Також подовжено дію уже існуючого контракту, укладеного з концерном на артилерійські снаряди DM121. Таким чином, існуючий контракт збільшується зі 109 мільйонів євро до загальної валової вартості 246 мільйонів євро, зазначили у концерні.

Загалом планується поставка кількох сотень тисяч боєприпасів, а також підривників і модулів заряджання ракет різного типу. Перша поставка вартістю 127 мільйонів євро буде здійснена найближчим часом, наголосили у Rheimetall.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував передачу зброї Україні, постачання якої розраховано до 2027 року. Україна отримає озброєння на суму 19 мільярдів доларів.