Політтехнологи, що задіяні у передвиборчій кампанії, зміщують увагу з фігури Байдена на загрозу, яку несе повернення Трампа.

Головним пріоритетом передвиборчої кампанії Джо Байдена визначено не вирішення економічних проблем чи зовнішня політика включно з війнами в Україні та Ізраїлі, а повернення американським жінкам права на аборт. Про це у неділю, 7 січня, передає POLITICO.

"Перш за все: Ро*. Президент був непохитний у тому, що нам потрібно відновити Ро. Це незбагненно, що жінки сьогодні прокидаються в країні з меншими правами, ніж їхні предки мали багато років тому", - заявив заступник керівника передвиборчої кампанії Байдена Квентін Фулкс.. 

POLITICO зазначає, що Байден, який є католиком, сказав, що особисто він не є "прихильником абортів" через свою віру, але історичне рішення 1973 року "було правильним".

Видання згадує, як він раніше критикував судові рішення, що обмежують доступ до абортів, і боровся зі спробами обмежити доступність абортивних таблеток.

"Минулого місяця Байден взявся за справу в Техасі, де жінці Кейт Кокс було відмовлено в аборті, незважаючи на ризик для її життя, який становила її вагітність", - вказує видання. 

При цьому, Байден наголосив, що це сталося через республіканців. 

"Жодна жінка не повинна бути змушена звертатися до суду або тікати з рідного штату лише для того, щоб отримати необхідну їй медичну допомогу. Але саме це сталося в Техасі завдяки обраним республіканцям, і це просто обурливо. Такого ніколи не повинно статися в Америці, і крапка", - сказав Байден про цей випадок. 

"Кампанія Байдена намагається змістити фокус виборів з самого президента на загрозу, пов'язану з можливістю повернення Трампа до влади", - зазначає POLITICO. 

Wikipedia