Альянс планує зібрати 41 000 військовослужбовців наступного року для перевірки готовності до відбиття російського вторгнення, повідомляє Financial Times, пише УНН.

Наступного року НАТО готує найбільші спільні командно-штабні навчання з часів холодної війни. В них візьмуть участь понад 40 000 військовослужбовців. Будуть відпрацьовувати, як Альянс відбиває російську агресію проти одного з його членів.

Навчання Steadfast Defender розпочнуться навесні наступного року і, як очікується, в них візьмуть участь від 500 до 700 літаків, понад 50 кораблів і близько 41 000 військовослужбовців, повідомили офіційні представники НАТО.

Вони покликані моделювати потенційні маневри проти супротивника, якого в цих навчаннях називають коаліцією на чолі з росією. Ці навчання також є першими з точки зору технічних можливостей, оскільки в них використовуватимуться реальні географічні дані для створення більш реалістичних сценаріїв для військ.

В навчання візьмуть участь представники 32 країн. Вони відбуватимуться в Німеччині, Польщі і країнах Балтії в лютому і березні.