Найбільше вантажівок стоять навпроти пункту пропуску Шегині – 1200, а у пункті пропуску Ягодин найменші темпи руху.

Ситуація на кордоні України з Польщею практично не змінюється. У чергах на чотирьох напрямках знаходяться майже 3,5 тисячі вантажівок. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону у неділю, 10 грудня.

Як і раніше блокуються пункти пропуску Рава-Руська – Гребенне, Ягодин – Дорогуськ, Краківець – Корчова, Шегині – Медика.

За словами Демченко, найбільше вантажівок стоять навпроти пункту пропуску Шегині (1200) і Ягодин (900). Саме на останньому напрямку – найменші темпи руху.

"Власне, ті впровадження щодо напрямку пункту пропуску Угринів, коли порожні вантажні транспортні засоби вагою з понад 7,5 тонн можуть перетинати кордон на виїзд з України – поки що не бачимо послаблень з того боку", – додав Демченко.

Тим часом на словацько-українському кордоні рух триває, але станом на ранок на в'їзд в Україну очікує близько 500 вантажівок.

"Треба розуміти, що збільшення кількості вантажівок на цьому напрямку в бік України зумовлене тим, що блокується кордон з Польщею. До 6 листопада на цьому напрямку ми не фіксували черг вантажних транспортних засобів, які б очікували на перетин кордону", – пояснив Демченко.