Аргентинські ЗМІ писали, що Мілей не зможе взяти участь у Саміті, тому що на цей час у нього є "інші плани".

Президент Аргентини Хав'єр Мілей змінив своє рішення і вирішив взяти участь у Саміті миру 15-16 червня у Швейцарії, на який його запрошував президент України Володимир Зеленський. Про це у вівторок, 11 червня, пише газета Clarín.

За інформацією видання, Зеленський надіслав Мілею спеціальне послання, в якому просив, щоб "його аргентинський друг був присутнім хоча б на церемонії відкриття Саміту, що пройде у швейцарському Бюргенштоці цієї суботи 15-го і в неділю 16-го числа на підтримку України у війні проти Росії".

Також близько 20 аргентинських організацій української діаспори доєднались до заклику Зеленського.

За інформацією Clarin, є ті, хто стверджували, що Мілей отримував повідомлення з проханням поїхати до Швейцарії не лише з Києва, а й із Вашингтона.

Наразі Аргентина дала зрозуміти, що вона  дотримується двох пунктів Формули миру, яка буде представлена ​​у Швейцарії цими вихідними: радіологічної і ядерної безпеки та відновлення територіальної цілісності України.

Крім того, Аргентина також погодилася приєднатися до Міжнародної коаліції з повернення українських дітей, викрадених Росією.

Як відомо, 15-16 червня у Швейцарії відбудеться глобальний Саміт миру, ініціатором якого виступає Україна. На захід запрошені лідери 160 країн світу. При цьому була інформація, що вже понад 100 країн і організацій підтвердили свою участь.

Конференція базуватиметься на попередніх дискусіях, зокрема на українській Формулі миру та інших мирних пропозиціях, які ґрунтуються на Статуті ООН та основних принципах міжнародного права.