Тепер лондонці зможуть пожертвувати Україні повнопривідні автомобілі через схеми утилізації.

Мер Лондона Садік Хан змінив свою думку і підтримав ідею відправки у зону бойових дій в Україні повнопривідних автомобілів, які в іншому випадку були б утилізовані. Про це повідомила газета The Telegraph у суботу, 23 грудня.

Хан вже звернувся до міністра транспорту Великої Британії Марка Харпера з проханням зробити так, щоб "лондонці та інші жителі країни могли пожертвувати Україні відповідні автомобілі через схеми утилізації".

"Це можна зробити найшвидше, змінивши національні правила щодо сертифіката про знищення, який потрібен як доказ того, що автомобіль було остаточно здано на брухт, щоб замість цього забезпечити можливість експорту відповідних автомобілів в Україну через зареєстровану благодійну організацію або національну схему", – йдеться в спільному листі Хана і колишнього міністра оборони Британії Бена Воллеса.

При цьому Хан запропонував, щоб британці могли отримувати кошти за "вивезення автомобілів, що забруднюють навколишнє середовище, з вулиць наших міст, надаючи при цьому життєво важливу допомогу народу України".