Автомобілі з Лондона, які підлягають списанню, мають допомогти українцям, вважають в британському уряді.


Міністр житлово-комунального господарства, громад та місцевого самоврядування Великобританії Майкл Гоув звернувся до мера Лондона Садіка Хана із проханням передати автомобілі, що підлягають утилізації, Україні. Про це повідомляється на сайт британського парламенту.

 

"Я був вкрай розчарований і здивований, дізнавшись, що адміністрація Лондона не пропонувала підтримати Україну шляхом надання транспортних засобів, які інакше були б утилізовані відповідно до схеми утилізації Ulez", - сказав він.
 

Гоув нагадав, що схема утилізації Ulez була розроблена з метою покращення якості повітря у Лондоні.

 

"Я впевнений, що прибрати ці транспортні засоби з доріг Лондона, а отже, і досягти тих самих екологічних переваг, підтримуючи зусилля України, - краще, ніж просто утилізувати їх", - заявив міністр

 

Гоув висловив сподівання, що автомобілі все ж таки передадуть Україні. "У більш загальному плані ми готові розглянути всі можливі варіанти, щоб гарантувати, що ми зможемо підтримати українців зі списаними автомобілями Лондона. Я впевнений, що ви, як і я, хочете зробити все, що у ваших силах, щоб допомогти нашим друзям в Україні", - написав міністр.