Переробна установка, яка перетворює сиру нафту на паливо на найбільшому у Венесуелі заводі з переробки нафти, вийшла з ладу, повідомили агентству Reuters три особи, знайомі з роботою, що призвело до зупинки виробництва на ключовому заводі з виробництва бензину, передає УНН.

За словами одного з джерел, через поломку установки рідинного каталітичного крекінгу (FCC) найбільший у країні нафтопереробний завод Amuay потужністю 645 000 барелів на добу на півострові Парагуана зупинив виробництво бензину.

Низький рівень видобутку на нафтопереробних заводах державної нафтової компанії PDVSA, які працюють на малій частині своїх переробних потужностей, останніми роками викликав періодичну нестачу палива в південноамериканській країні.

Нафтопереробні заводи Венесуели страждають від частих простоїв, що призводить до виробничих втрат через системні збої та відсутність поставок.

Amuay разом із прилеглим нафтопереробним заводом Cardon складають Paraguana Refining Center (CRP) у західному венесуельському штаті Фалкон із загальною потужністю переробки сирої нафти 955 000 барелів на добу.

За словами джерел, установка каталітичного крекінгу Cardon, здатна переробляти до 45 000 барелів на добу, все ще працює.