Binance визнала, що дозволяла транзакції з ХАМАС та іншими терористичними угрупованнями на своєму сервісі.

Binance Holdings Ltd. та її генеральний директор і засновник Чанпен Чжао визнали себе винними у порушенні вимог законодавства США стосовно боротьби з відмиванням грошей. Тепер Binance заплатить $4,3 млрд у межах однієї з найбільших корпоративних угод в історії США, а Чжао заплатить штраф у розмірі $50 млн за угодою, яка зобовʼязує його піти з посади генерального директора. Про це повідомляє інформагентство Bloomberg.

Чжао, чий власний капітал оцінюється в $23 млрд згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, пішов з посади генерального директора Binance і не може брати участь в управлінні компанією протягом трьох років - його замінить Річард Тенг.

Чжао у вівторок, 21 листопада, визнав себе винним у порушенні закону про банківську таємницю у федеральному суді Сіетла. Угода, в якій беруть участь Міністерство юстиції, Міністерство фінансів та Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами США, завершує багаторічне розслідування діяльності біржі.

Binance визнала, що дозволяла транзакції з ХАМАС та іншими терористичними угрупованнями на платформі. Сервіс звинуватили за трьома пунктами, включаючи боротьбу з відмиванням грошей, ведення неліцензійного бізнесу з передачі грошей та порушення санкцій США. Самому Чжао загрожує до 10 років увʼязнення, проте його, ймовірно, засудять до 18 місяців за угодою про визнання провини.

"Binance стала найбільшою у світі біржею криптовалют частково через скоєні нею злочини - тепер вона платить один з найбільших корпоративних штрафів в історії США", - зауважив генеральний прокурор Меррік Гарланд. 

Читайте також:
Бій цифрі. Чому в РФ забороняють криптовалюти
NYCCoin: у Нью-Йорку з'явилася власна криптовалюта
Хакери вкрали криптовалюти на $610 мільйонів
У Британії конфіскували криптовалюту на рекордні 180 млн фунтів