Зустріч планують для того, щоб "охолодити" відносини, які останніми роками стали складнішими через нарощування китайської військової міці в Південно-Китайському морі.

Представники лідерів США Джо Байдена та Китаю Сі Цзіньпіна досягли домовленості про зустріч глав держав. Вона відбудеться у листопаді у Сан-Франциско. Про це у середу, 1 листопада, повідомляє Reuters.

Відомо, що зустріч президентів відбудеться у рамках форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який проведуть з 11 до 17 листопада у США. 

Як повідомляють джерела агенції, узгодити ще слід деякі "важливі деталі".

"Існує принципова домовленість про зустріч у Сан-Франциско у листопаді. Ми все ще опрацьовуємо важливі деталі, необхідні для завершення цих планів", - сказав американський чиновник.

Журналісти нагадали, що раніше прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу для преси сказала, що два лідери мають намір провести "конструктивну розмову" в кулуарах форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва.

Востаннє Байден та Сі зустрічалися у 2022 році на полях саміту G20 на індонезійському курортному острові Балі.

Зазначимо, у США перебуває міністр закордонних справ КНР Ван Ї. Відомо, що27 жовтня Байден провів зустріч із Ван Ї - сторони обговорювали відносини між країнами. Також Ван Ї провів переговори з держсекретарем Ентоні Блінкеном та радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном.