У КНР прокоментували відмову від зустрічі з міністром оборони США під час безпекового саміту в Сінгапурі.


США повинні скасувати санкції проти вищого військового керівництва Китаю, щоб відновити комунікацію на високому рівні між оборонними відомствами двох держав. Про це заявив прессекретар посольства Китаю в США Лю Пеньюй, повідомляє Bloomberg.

 

"Американська сторона знає причину труднощів у відносинах між військовими відомствами США й Китаю - вона фактично ввела односторонні санкції проти КНР. Такі перешкоди мають бути усунені, перш ніж між двома країнами може початися будь-який обмін та співпраця", - сказав він.

 

Таким чином Лю прокоментував відмову Пекіна на прохання США про контакти глави Пентагону Ллойда Остіна з міністром оборони КНР Лі Шанфу під час Азійського саміту з питань безпеки, який пройшов на початку червня в Сінгапурі.

 

США запровадили вторинні санкції проти Лі Шанфу у 2018 році за участь у придбанні в головного російського експортера озброєнь компанії Рособоронекспорт, яка вже перебувала під санкціями, 10 бойових літаків Су-35 та обладнання для зенітно-ракетного комплексу С-400 для армії КНР.