Путін у Північній Кореї домовлятиметься про збільшення обсягів постачання зброї до РФ, зазначив керівник ГУР.


Росія відчуває нестачу артилерійських боєприпасів на війні в Україні, тому має намір домовитися з КНДР про збільшення обсягів постачань зброї. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону у вівторок, 30 січня.

 

Відповідаючи на запитання, про що домовлятиметься президент Росії Володимир Путін під час очікуваного візиту до Північної Кореї, Буданов сказав: "Про збільшення обсягів постачання зброї до РФ насамперед. І поглиблення відносин".

 

Це, зокрема, стосується співпраці щодо ракетних технологій.

"Росія думає що передати КНДР певні ракетні технології це нормально. КНДР за ці технології зрозуміло буде робити багато чого. Там серйозний людський ресурс і оборонні спроможності - вони не порівнянні з можливостями РФ. Вони працюють ефективніше росіян. Тому збільшення постачання артилерійського озброєння - воно точно буде", - зазначив керівник ГУР.

За рахунок людського ресурсу та великої кількості підприємств Північна Корея може в повному обсязі забезпечити РФ артилерійським озброєнням, впевнений Буданов.


За словами керівника ГУР,  наразі Росія відчуває нестачу артилерійських боєприпасів. Зокрема мова про калібри 152 та 122. Також у РФ зіштовхнулись з нестачею ракет до реактивних систем залпового вогню, таких як Ураган, Смерч та Град.