кремль намагається змусити ватажка “вагнера” відмовитись від політичних амбіцій у росії.Про це повідомляє Інститут вивчення війни, пише УНН.

У низці російських Telegram-каналів були опубліковані звинувачення пригожина у використанні битв за Бахмут для реалізації власних політичних амбіцій. Одному росЗМІ ватажок “вагнера” підтвердив, що з ним зв’язувався один з високопоставлених урядовців рф, який також звинувачував пригожина у діях з власних інтересах. Пригожин підкреслив, що цей чиновник не є президентом рф путіним, але побічно натякнув, що такі настрої поширені в адміністрації президента рф. Він також зазначив, що пости в Telegram відображають колективну думку верхівки влади росії. 

Також в Інституті вивчення війни зазначили, що, ймовірно, російські силовики,  залякують чиновників рф, пов’язаних із пригожиним, щоб перешкодити їхній співпраці з “вагнером”. 

Налякати самого пригожина до покори силовикам не вдається, адже він заявив, що готовий взятися за “бюрократів” і звинуватив їх у спробі отримати більше повноважень, використовуючи “вагнер” для ведення війни. 

Нагадаємо 

Раніше повідомлялось, що кремль готує інформаційну операцію з публічної дискредитації засновника ПВК "вагнер" євгена пригожина.