Індія оголосила про плани відправити астронавта на Місяць до 2040 року. Про амбітні цілі заявив прем'єр-міністр країни Нарендра Моді. Про це повідомляє УНН, посилаючись на публікацію спеціалізованого видання Space.

Уряд Індії заявив про намір висадити астронавта на поверхню Місяця до 2040 року і побудувати навколоземну космічну станцію до 2035 року.

Слід зазначити, що в цьому році Індія стала четвертою країною, яка коли-небудь здійснила м’яку посадку космічного корабля на поверхню Місяця. На початку вересня Індійський місяцехід Chandrayaan-3 завершив розвідку поверхні Місяця менш ніж через два тижні після успішної посадки.

Під час нещодавньої зустрічі з департаментом, який керує космічною програмою країни, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді «вказав, що Індія тепер має прагнути до нових і амбітних цілей».

«Грунтуючись на успіху індійських космічних ініціатив, включаючи нещодавні місії «Чандраян-3», прем’єр-міністр наказав, щоб Індія тепер прагнула до нових і амбітних цілей, включаючи створення станції «Бхаратія Антарікша» (індійська космічна станція) 2035 року та відправлення першого індійця на Місяць до 2040 року», – заявили в офісі Моді.