Франція готує нові поставки військової допомоги Україні з постійним урахуванням нагальних потреб. Про це повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна в інтерв'ю RFI, передає УНН.

«Франція неодноразово стверджувала, що буде підтримувати Україну стільки, скільки необхідно для того, щоб вона могла забезпечити законний захист своєї незалежності, суверенітету і територіальної цілісності в межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Ніхто не повинен сумніватися в нашій рішучості виконати це зобов'язання», - сказала Колонна.

За її словами, підтримка, яку надає Франція, спрямована на те, щоб у взаємодії з союзниками і партнерами забезпечувати потреби, сформульовані українською владою.

«Перш за все, йдеться про те, щоб у дуже короткостроковій перспективі допомогти Україні захиститися від агресії, жертвою якої вона стала, зосереджуючи особливу увагу на протиповітряній обороні та артилерії. Ця підтримка триватиме і посилюватиметься. Готуються нові поставки військової допомоги з постійним урахуванням нагальних потреб, висловлених Україною», - розповіла Колонна.

Вона зазначила, що зокрема йдеться також про зміцнення потенціалу України в довгостроковій перспективі та надання їй достатньо потужних спроможностей, щоб запобігти будь-яким новим спробам агресії з боку росії в майбутньому.

«Саме з цією метою президент Республіки запропонував Україні, щоб Франція разом із кількома європейськими партнерами здійснювала підготовку пілотів винищувачів», - сказала Колонна.

Президент України Володимир Зеленський провів нещодавно телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Обговорили подальшу безпекову співпрацю.