Міжнародна федерація фехтування (FIE) оголосила про зміну правил поведінки після матчу. Відтак, спортсмени після поєдинку вітатимуться дистанційно, а не рукостисканням, пише УНН з посиланням на La Repubblica.

Під час конференції представники FIE оголосили, що інцидент між Харлан і Смірновою змінить правила фехтування. Традиційне рукостискання після поєдинку буде негайно замінено на дистанційне вітання. Це дозволить українським спортсменам не наближатися до росіян, навіть якщо вони будуть виступати під нейтральним прапором.

Контекст

У четвер, 27 липня, українську фехтувальницю Ольгу Харлан зняли з участі у поєдинку на чемпіонаті світу після відмови тиснути руку росіянці Анні Смірновій, яка виступала як нейтральна спортсменка.

Смірнова протестувала проти дій українки, вимагаючи її дискваліфікації відповідно до пункту 4.6 регламенту FIE - через відмову привітання з боку українки. Однак, згідно із даними лайвтабло чемпіонату світу, Харлан пройшла до наступного раунду. У наступному раунді вона мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою, та болгарку визначили переможницею автоматично.

Всесвітня федерація фехтування (FIE) призупинила, а не скасувала повністю дискваліфікацію спортсменки Ольги Харлан. Вона зможе взяти участь у жіночих командних змаганнях на Чемпіонаті світу з фехтування в Мілані Харлан. Після цього спортсменку відсторонять.