Власники транспортних засобів з російськими номерами мають внести авто в естонський реєстр протягом шести місяців, або перевезти його у РФ.


Уряд Естонії вирішив дати власникам автомобілів із російськими номерами пів року на те, щоб внести їх до естонського регістру транспортних засобів або вивезти машини з країни. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс, передає Postimees.

 

"Транспортним засобам з російськими номерами з 13 вересня заборонено в'їзд до Естонії. Однак щодо транспортних засобів, що вже знаходяться в Естонії з російськими номерами, ми не вноситимемо жодних змін до закону, а застосовуватимемо чинні на цей час правові норми", - сказав він.

 

За словами міністра, мешканці Естонії зобов'язані протягом п'яти днів зареєструвати ввезений в країну для власних потреб транспортний засіб у місцевому регістрі, а іноземець має зареєструвати свій автомобіль у тому випадку, якщо він користується ним в Естонії протягом року.

 

При вивезенні автомобіля потрібно сплатити податок та мито. Для автомобілів вартістю 20000 євро мито складе близько 2000 євро, а податок з обороту - 4400 євро.