Турецький лідер запевняє, що він має досвід контактів із зарубіжними країнами та обізнаний "з їхніми справжніми намірами".

Президент Реджеп Таїп Ердоган розкритикував натяки свого опонента від Союзу нації, лідера Республіканської народної партії (CHP) Кемаля Киличдароглу про "поширення Росією фальшивих матеріалів" у зв'язку з майбутніми виборами. Про це заявило турецьке інформагентство Анадолу в п'ятницю, 12 травня.

"Киличдароглу тепер взявся за Росію, намагаючись докучати їй. Він говорить про якесь "втручання" російської сторони. Тобі має бути соромно! Соромно! Якщо сьогодні я озвучу щось подібне і висловлюся про якийсь "слід" США, Німеччини, Франції чи Великобританії у виборних процесах у Туреччині, якою буде твоя реакція?», - заявив турецький президент.

Проте він не пояснив, яким чином "аналогічні" звинувачення західних країн можуть спростувати ймовірність втручання Москви в турецькі вибори.

Однак, за його словами, він має за плечима 20-річний досвід контактів із зарубіжними країнами і чудово обізнаний "з їхніми справжніми намірами".

Ердоган також розкритикував західні ЗМІ, що підтримали противників чинної влади.

"Хто вони такі, щоби втручатися у вибори в Туреччині. Рішення ухвалять не вони (західні країни - ред.), а турецький народ!", - заявив голова країни.

Ердоган вважає, що авторами заяв Киличдаорглу є сили, які "прагнуть зупинити розвиток країни", а також "не допустити досягнення цілей Концепції Століття Туреччини".