Данія анонсувала 19-й пакет військової допомоги для України. Данці планують передати українцям озброєння та іншого обладнання ще на 95 мільйонів євро. Про це йдеться у пресрелізі опублікованому на сайті Міністерства оборони Данії, передає УНН.

“Фінляндія поставить Україні більше військової техніки. Президент Республіки ухвалив це питання 11 жовтня 2023 року за поданням Уряду. Це буде 19-й пакет військової техніки для України. Заміна оборонного обладнання, яке міститься в цьому пакеті, коштуватиме Фінляндії приблизно 95 мільйонів євро,” — зазначили в міністерстві оборони.

З міркувань безпеки, озброєння, яке Фінляндія збирається предати українським захисникам, а також спосіб її доставки та строки офіційно не називають.

Однак, у відомстві зазначили, що під час формування чергового пакету допомоги українцям вони врахували, як потреби самої держави України, так і ресурси, що нині необхідні Силам оборони.

У міністерстві оборони Данії наголосили, що результат війни в Україні визначатиме пожальший порядок безпеки у Європі загалом, та у Фінлянді, зокрема. Відтак, Данія та інші союзники допомогатимуть українцям, та підтримуватимуть Україну й надалі.

За даними міністр оборони Антті Хаккянен загальна вартість комплектів оборонної техніки, що Фінляндія вжн передала Україні, становить 1,4 млрд євро.