В країні зараз налічується понад 130 тисяч слонів, раніше вона вже передала Анголі 8 тисяч особин.

В Ботсвані обіцяють відправити в Німеччину 20 000 слонів, якщо Берлін введе заборону або обмеження на ввезення з африканської країни мисливських трофеїв. Про це у середу, 3 квітня, пише BBC.

Влада Ботсвани стверджує, що від заборони постраждає не тільки державна скарбниця країни, а й заповідники, що забезпечують збереження і контроль популяції диких тварин, а також просте населення.

Президент африканської країни - Мокгвітсі Макгвіті Масісі заявив, що якщо німецькі "зелені", які виступають за введення обмежень, краще розуміються на питанні, то вони повинні показати, як можна жити зі слонами без полювання.

"20 000 диких слонів для Німеччини. Це не жарт. Якщо вони вам так подобаються, то, будь ласка, прийміть від нас цей подарунок. Ви повинні жити з тваринами так, як ви говорите це робити нам", - сказав Масісі.

За словами президента Ботсвани, в країні зараз налічується понад 130 тисяч слонів. Він заявляє, що Ботсвана потерпає від перенаселення слонів.

"Вони затоптують людей, знищують посіви та спустошують села. Полювання є засобом контролю популяції, а заборона сприяє розвитку браконьєрства.

Раніше німецькі "зелені", зокрема міністерка довкілля Німеччини Штеффі Лемке, заявила, що Берлін прагне ввести заборону або обмеженння на африканські трофеї.