Моніторингова група "Беларускі Гаюн", коментуючи інцидент з білоруськими вертольотами у Польщі, повідомила, що жодних навчань не проводили, а гелікоптери охороняли білоруського правителя олександра лукашенка, пише УНН.

"Чи були якісь навчання у прикордонні з Польщею, про які пишуть у ЗМІ? Ні, у тому районі жодних навчань не проводилось. І гелікоптери до якихось навчань стосунку не мають, а літали з метою охорони лукашенка", - ідеться у повідомленні "Беларускі Гаюн" у Telegram.

У моніторинговій групі відзначили, що "вважають, що пілоти гелікоптерів ВПС рб цілком могли залетіти на територію Польщі, проте все вказує на те, що це було зроблено випадково". "Цілеспрямована провокація з перетином кордону двома бойовими гелікоптерами - це був би надзвичайно небезпечний крок, враховуючи, що всього за +10 км знаходиться лукашенко, а за 7,5 км від кордону ночує вже кілька днів", - вважають у групі. Так, за даними "Беларускі Гаюн", "лукашенко вже 3 дні у Віскулях".

Міністерство оборони Польщі ввечері у вівторок, 1 серпня, підтвердило, що два білоруські гелікоптери порушили повітряний простір країни.