Міністерство оборони Польщі ввечері у вівторок, 1 серпня, підтвердило, що два білоруські гелікоптери порушили повітряний простір країни під час «навчань», передає УНН з посиланням на заяву польського відомства.

“Після того, як командири та начальники служб представили висновки аналізу ситуації, було встановлено, що сьогодні, 1 серпня 2023 року, сталося порушення повітряного простору Польщі двома білоруськими вертольотами, які проводили навчання поблизу кордону”, - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що перетин кордону відбувався в районі Біловежі на дуже низькій висоті, що ускладнювало виявлення радарними системами.

“Міністр національної оборони, голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Маріуш Блащак розпорядився збільшити кількість військових на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, зокрема бойові гелікоптери”, - повідомили у Міністерстві.

Також про цей інцидент польська сторона повідомила НАТО.

Також представника білорусі буде запрошено до Міністерства закордонних справ Польщі для проведення обговорення щодо інциденту.

Варто згадати, що в останній період часу росія та білорусь посилили свою гібридну діяльність напроти Польщі.

“У зв’язку з можливими подальшими провокаціями, ми закликаємо відповідально поширювати та коментувати інформацію, яка може бути використана російським та білоруським режимами”, - написали у Міністерстві.