Американський лідер розпочав свою промову до Конгресу США з питання війни в Україні і необхідності військової допомоги Києву.

Російський диктатор Володимир Путін не планує зупинятися лише на Україні, однак саме українці здатні зупинити його "марш" агресії в Європі. Але українці потребують зброї. Про це у четвер, 7 березня, заявив президент США Джо Байден у своїй промові "Про стан держави" перед Конгресом США.

"Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо разом з Україною і надамо їм зброю таку як треба. Це все, що просить Україна. Вони не просять наших солдатів. Жодного нашого солдата немає в Україні, і я рішуче налаштований у тому, щоб так і було. Але зараз допомога Україні блокується тими, хто хоче відійти від світового лідерства", - заявив Байден.

Після цих слів Конгрес вибухнув аплодисментами. Примітно, що аплодував навіть спікер - республіканець Майк Джонсон, через якого протягом довгого часу допомога Україні залишається заблокованою.

"Мій попередник, колишній президент, каже Путіну - роби все, що ти хочеш. Це сказав колишній президент. Він підтримав російського лідера. Це жахливо і неприйнятно", - підкреслив Байден.

За словами президента США, країна не може підставити Україну, Європу та весь вільний світ під ризик.

"Ми мусимо відповісти на виклик Путіну. Історія стежить за нами. Ми не можемо поставити Україну, Європу та весь вільний світ під ризик. Я Путіну казав дуже прості речі - ми не відійдемо, ми не впадемо", - сказав президент США.

Відзначимо, що війна в Україні та необхідність швидкої допомоги зі зброєю була першою темою, яку підняв американській лідер у своїй промові.