Для президента США Джо Байдена надзвичайно важливий візит до Польщі, приурочений до перших роковин широкомасштабного вторгнення росії в Україну. Про це заявив на брифінгу представник Ради з нацбезпеки США в Білому домі Джон Кірбі, який транслював Голос Америки, передає УНН.

Американський лідер спільно з польським президентом Дудою говоритимуть про важливість єдності НАТО і продовження підтримки України.

За словами Кірбі, Байден "хоче відзначити важливість сміливої єдності Польщі та інших країн НАТО" для України на всього світу.

"Президент дуже очікує на цей візит. Дуже сумно, що війна в Україні вже триває (майже – ред.) рік. Польща була і є сильним союзником, надає величезну підтримку Україні. І гостинно приймає не лише американські війська, а й мільйони українських біженців, які втекли туди заради безпеки. І ми дуже цінуємо цю підтримку. Президент Байден хоче особисто подякувати президентові Дуді, хоче особисто подякувати польському народу", - розповів Кірбі.

У Білому домі повідомляли, що президент Байден також виступить із промовою напередодні 24 лютого, і це буде "сильне послання", "не лише від Сполучених Штатів, а й міжнародного співтовариства" про підтримку України в "наступні тижні та місяці, які будуть важкими та критичними".

Востаннє Байден відвідував Польщу у квітні 2022 року, проїжджаючи поблизу кордону з Україною, щоб зустрітися з американськими та польськими військами. Він також зустрівся з біженцями, які залишили Україну після вторгнення.