Президент США використав спільний виступ зі спікером Майком Джонсоном, щоб іще раз звернутися до американських законодавців.

Президент США Джо Байден виступаючи на щорічному обіді "Друзів Ірландії" з нагоди Дня Святого Патріка, де були присутні законодавці від обох партій включно зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, висловив вдячність Ірландії за надання гуманітарної допомоги Україні під час її війни з Росією та закликав їх ухвалити в Палаті представників Конгресу допомогу Україні. Про це у п'ятницю, 15 березня, повідомляє The Hill.

"Я впевнений, що переважна більшість  членів Конгресу готові зробити свій внесок. І я продовжую закликати кожного члена в цій кімнаті протистояти Володимиру Путіну. Він - злочинець", - сказав Байден.

Він також закликав Палату представників надіслати йому ухвалений законопроєкт про національну безпеку, який минулого місяця був прийнятий Сенатом. Документ передбачає виділення 60 мільярдів доларів на допомогу Україні, а також фінансування Ізраїлю і гуманітарної допомоги в Газі. Однак Джонсон досі не виніс його на голосування в Палаті представників.

"Америка стоїть на сторожі свободи, і ми ні перед ким не схиляємося. Ні перед ким у світі", - підкреслив американський лідер.