Депутати хочуть покарати Анну Смірнову за провокаційні дії по відношенню до Ольги Харлан.

У Верховній Раді хочуть аби FIE довічно дискваліфікувала фехтувальницю з РФ Анну Смірнову.

Комітет з питань молоді та спорту Верховної Ради України ухвалив проект звернення до Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної федерації фехтування. У документі просять більш детально розглянути інцидент на чемпіонаті світу з фехтування і покарати винних.

Зокрема, комітет рішуче засудив початкову дискваліфікацію Харлан за відмову потиснути руку представниці країни-агресорки та закликав FIE вибачитися перед нею. Крім того, у тексті проекту зафіксовано вимогу довічно дискваліфікувати Смірнову за провокаційний вчинок, який суперечить олімпійському духу.

Також у документі звертаються до спортивних федерацій з вимогою змінити правила змагань та скасувати обов'язкові потиски рук або поклони під час змагань за участю українських, російських чи білоруських спортсменів.

Нагадаємо, 27 липня Харлан та Смірнова зустрілися у 1/32 фіналу чемпіонату світу. Українка легко перемогла суперницю, а після відмовилась потиснути представниці РФ руки. Росіянка вирішила перемогти неспортивним методом і подала протест.