Українська фехтувальниця прокоментувала свою дискваліфікацію на чемпіонаті світу.

Ольга Харлан подякувала усім українцям, які її підтримали під час новини про дискваліфікацію на чемпіонаті світу.

Відома українська фехтувальниця зазначила, що їй було дуже важко після рішення міжнародної федерації, однак вона не могла вчинити інакше, і потиснути руку представниці країни-агресорки.

"Друзі, всім привіт. Сьогодні, як ви бачите, був дуже важкий і дуже важливий день. Те, що сьогодні сталося... Це надає багато запитань, але водночас і багато відповідей.

Ми зрозуміли, що та країна, яка тероризує нашу державу, наших людей, наші родини. Також тероризує і спорт.

Тому те, що сталося сьогодні - мало статися. Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці і я діяла своїм серцем. Тому, коли я почула, що мене хочуть дискваліфікувати, хочуть зняти зі змагань, дати мені чорну картку, звичайно мене це вбило. Вбило настільки, що я кричала від болю.

Але потім я почала оживати. Тому що ви. Тому що ваші меседжі, ваші сторіс, ваша підтримка. Підтримка кожного, а особливо підтримка від наших бійців, які нас захищають.

Коли я чую, що я їх мотивую або цей вчинок їх замотивував. Це неможливо передати. Я вдячна кожному з вас, вдячна кожному бійцю, який нас захищає.

Ви знаєте, нікого ніколи не можна примусити до миру. Особливо українців. Ніяким рукостисканням, ніколи. Тому так буде завжди.

І я, напевно, що розумію, як усі в цьому світі, в адекватному світі розуміють, що правила мають змінитися. Тому що змінюється світ. Але те, що я відчуваю від вас усіх, це не передати словами.

Я вдячна кожному, я відчуваю все, ви в моєму серці, і Слава Україні!", - сказала Харлан у своєму відеозвернені.