Енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається, зазначили у Енергоатомі.

За одну добу рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції знизився на 4 сантиметри. Про це повідомив Енергоатом у вівторок, 11 липня.

"Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 09:00 11 липня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,46 м", – йдеться у повідомленні.

При цьому вчора цей показник становив 16,50 м, а за попередні тижні після підриву Каховської ГЕС рівень води впав ще на 10 см.

В Енергоатому додали, що що рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – на рівні 11,08 м. При цьому останнім часом рівень води в каналі суттєво не падає, бо його показники вже не залежать від Каховського водосховища.

Також відомо, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.