Внаслідок бойових дій учора було знеструмлено високовольтну лінію електропередачі 330 кВ у Запорізькій області.

Запорізька атомна електростанція у тимчасово окупованому місті Енергодар Запорізької області залишилась на одній лії живлення через обстріл. Про це повідомило Міненерго у середу, 21 лютого.

"Внаслідок бойових дій учора було знеструмлено високовольтну лінію електропередачі 330 кВ у Запорізькій області. У результаті Запорізька атомна електростанція залишилась на одній лінії живлення. У районі тривають бойові дії", – йдеться у повідомленні.

При цьому рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС залишається стабільним і становить 15,59 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Окрім того, через обстріл є пошкодження повітряної лінії на Чернігівщині. Там одномоментно було відключено близько 200 споживачів у двох населених пунктах.

Також через технічні причини відключилась підстанція на Миколаївщині, внаслідок чого знеструмились побутові споживачі та адмінбудівля Миколаївського центру обслуговування мереж. Протягом пів години всіх споживачів було заживлено.

Разом з тим дефіциту в енергосистемі не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів. У резерві сім блоків теплоелектростанцій, які будуть задіяні у разі потреби.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 1400 МВт·год. Також передбачається експорт – до 3000 МВт·год.