Слова володимира путіна красномовно свідчать про нездатність адекватно оцінювати реалії, зазначив Михайло Подоляк.

Заява російського диктатора володимира путіна щодо завершення війни в Україні не містить жодних нових мирних пропозицій – він знову озвучив "стандартний набір агресора". Про це написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у соцмережі Х в п’ятницю, 14 червня.

"Нових "мирних пропозицій" від Росії немає. путін озвучив лише "стандартний набір агресора", який ми вже неодноразово чули. Його зміст цілком конкретний, вкрай образливий для міжнародного права і абсолютно красномовно свідчить про нездатність нинішнього російського керівництва адекватно оцінювати реалії", – написав Подоляк.

По пунктах "пропозиція РФ" виглядає наступним чином:

  • Віддайте свої території.
  • Відмовтеся від свого суверенітету і своєї суб'єктності.
  • Залиште себе беззахисними (не вступайте в союзи).
  • Повністю і негайно зняти (разом із західними країнами) всі санкції, щоб РФ могла наповнювати свою мілітаризовану економіку і більше інвестувати в інформаційні провокації по всьому світу.
  • Терміново виправити "не/поразку Росії" коштом України".

За словами Подоляка, в цьому немає реальних мирних пропозицій і бажання закінчити війну, але є бажання "не платити за цю війну і продовжувати її в нових форматах".

"Це все повний обман. Тому – ще раз – позбудьтеся ілюзій і перестаньте сприймати всерйоз образливі для здорового глузду "пропозиції Росії", – резюмував радник голови ОП.