Бандити ретельно продумали план злочину та шляхи відходу, вивчили розпорядок дня потерпілого та членів його родини, розподілили ролі й визначилися з датою нападу.

На Одещині поліцейські викрили озброєну банду, яка вчинила напад на підприємця. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

"Організував банду житель Одеси. Певний час він підшукував осіб, які б могли стати її учасниками. Після тісного спілкування зі своїм колом знайомих, обрав чотирьох громадян - жителів Сумської та Одеської областей, серед яких були й особи з кримінальним досвідом", - йдеться в повідомленні.

Ще в травні минулого року бандити спланували розбійний напад на підприємця.

"Ретельно продумали план злочину та шляхи відходу, вивчили розпорядок дня потерпілого та членів його родини, розподілили ролі та визначилися з датою нападу. Потерпілий час від часу підзаробляв приватними перевезеннями, тому, відповідно до розробленого плану, двоє фігурантів попросили його відвезти їх в одне із сусідніх сіл. Дорогою вони напали на нього, використовуючи кастет-ніж, побили й відібрали сумку з телефоном, документами та грошима - понад 5000 гривень", - повідомили в поліції.

П’ятьом фігурантам повідомили про підозру, вони перебувають під вартою. Їм може загрожувати до 15 років ув’язнення.