У МЗС пояснили, що партнерство функціонуватиме як парасольковий механізм для всіх заходів взаємодії між Молдовою та ЄС.

МЗС Молдови підтвердило, що країна співпрацюватиме з ЄС у рамках угоди в галузі безпеки та оборони, яку сторони укладуть у найближчому майбутньому. Про це повідомляє молдовське видання NewsMaker.

У МЗС пояснили, що партнерство функціонуватиме як парасольковий механізм для всіх заходів взаємодії між Молдовою та ЄС.

"Партнерство в галузі безпеки та оборони - це політична угода про розширення співробітництва в галузі безпеки та оборони, яку Молдова укладе з ЄС у найближчому майбутньому відповідно до цілей, викладених у Стратегії національної безпеки нашої країни. ЄС перебуває у процесі встановлення подібних партнерських відносин із деякими країнами, з якими Євросоюз досяг більш інтенсивного рівня співпраці", - сказали у дипломатичному відомстві.

Повідомляється, що більшість заходів, передбачених партнерством, уже втілюються на практиці, але підписання угоди стане основою більш систематичного співробітництва з ЄС.

Як повідомили в МЗС Молдови, на основі цього партнерства Молдова та ЄС обговорюватимуть ситуацію у сфері безпеки та оборони, а також зможуть встановити тематичні діалоги щодо певних областей, що становлять взаємний інтерес.

Зазначається також, що документ не матиме статусу міжнародного договору, він ґрунтуватиметься на політичних зобов'язаннях.