Кремль має надію, що заклики Пекіна вплинуть на Захід і змусить останній піти на поступки в питанні України.

Росія використовує заклики Китаю до мирних переговорів, щоб змусити Захід піти на поступки в питанні України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Міністр закордонних справ КНР Ван І 7 березня повторив заклик щодо переговорів та запевнив, що Пекін "зберігає об’єктивну та неупереджену позицію" стосовно війни в Україні.

"Росія продовжить використовувати такі заклики для просування звичних інформаційних операцій, спрямованих на те, щоб спонукати Захід піти на поступки", - пояснили аналітики.

В ISW нагадали, як 2 березня заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Галузін та спецпредставник Китаю з питань Євразії Лі Хуей зустрілися в Москві.

"Галузін та Лі зазначили, що "неможливо" обговорювати врегулювання в Україні без участі Росії та без врахування інтересів Москви у сфері безпеки", - додали експерти.

Аналітики зазначають, що Китай публічно не пояснював деталі свого мирного плану з 12 пунктів, який він оприлюднив на початку 2023 року. Тому Москва продовжить підтримувати заклики Пекіну до переговорів, щоб просувати інформаційні операції Кремля щодо цього питання.