Російські окупанти побили та вивезли в невідомому напрямку начальника Управління соціальних програм Запорізької АЕС Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова. Про це повідомив Енергоатом, передає УНН.

"Вчора, 8 грудня 2022 року, російські військові вдерлися до приміщення, в якому розташоване Управління соціальних програм ЗАЕС, та у присутності інших працівників сильно побили начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова. Після жорстокого побиття загарбники вивели їх з приміщення та вивезли в невідомому напрямку", – ідеться у повідомленні.

Крім того, рашисти затримали та "кинули на підвал" начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, який є ліцензованою особою й безпосередньо відповідає за ядерну та радіаційну безпеку.

Як зазначили, такими діями окупанти намагаються змусути персонал станції підписати контракт з фейковою "Эксплуатирующией организацией Запорожской АЭС", якою керує росатом.

Але працівники ЗАЕС чинять опір, тому рашисти "лютують і перетворюються на справжніх поліцаїв та тюремників, посилюючи бандитські напади", повідомили в Енергоатомі.