Україна розглядає питання участі спортсменів у змаганнях до Олімпіади 2024 року в Парижі, якщо в них братимуть участь росіяни та білорусі під нейтральним прапором. Про це заявив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН. 

"росії та білорусі як офіційних країн не буде на Олімпійських іграх. І зараз ми вже розпочали дискусію щодо можливості, якщо не буде росії й білорусі на Олімпійських іграх, щоб наші спортсмени були у всіх кваліфікаційних змаганнях до Олімпійських ігор, які будуть відбуватися в Парижі в 2024 році".

На питання, чи може Україна дозволити спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами, якщо вони виступатимуть під нейтральним прапором, міністр сказав:

"Зараз ми це питання розглядаємо. Ми ведемо дискусії з нашими всеукраїнськими федераціями, з нашими спортсменами .. Ми щодня з усіма президентами федерацій з’ясовуємо це питання і найближчим часом ми дізнаємося наше спільне рішення”.

Нагадаємо 

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не ухвалив остаточного рішення щодо участі представників рф й білорусі у міжнародних змагань, зокрема у Олімпійських іграх 2024, втім розглядає можливість їх допущення лише як нейтральних атлетів.

Станом на 20 липня 20 спортивних федерацій не допустили росіян та білорусів до міжнародних змагань, 14 – допустили, за умови підписання декларації про не підтримку війни в Україні.