Суд передав до АРМА корпоративні права Укрнафтобуріння, яке за даними слідства, протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.


Суд знову арештував та передав до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) корпоративні права компанії Укрнафтобуріння, яка частково раніше належала бізнесмену Ігорю Коломойському та його партнерам. Про це у четвер, 4 травня, повідомляє  Державне бюро розслідувань. 

За даними слідства, компанія Укрнафтобуріння, яка видобуває газ та нафту з державних надр, протиправно привласнила надра Сахалінського нафто-газового родовища

 

"ДБР послідовно займає позицію щодо повернення у державну власність незаконно приватизованого майна", - ідеться у повідомленні.

 

У квітні за матеріалами ДБР суд арештував корпоративні права чотирьох підприємств: ПрАТ Укрнафтобуріння, ТОВ Сахалінське, ТОВ Сіріус-1, ТОВ Іст Юроуп Петролеум. Права були передані в АРМА.

 

Але 3 травня районний суд Києва скасував раніше винесене ним рішення про арешт корпоративних прав Укрнафтобуріння за клопотанням адвоката компанії.

 

За принципової позиції ДБР та Офісу Генерального прокурора вже наступного дня, 4 травня, Печерський райсуд Києва повторно арештував та передав в управління АРМА вищезазначене підприємство.

 

Нагадаємо, арешт відбувся в рамках розслідування кримінального провадження щодо промислової розробки найбільшого в Україні розвіданого Сахалінського родовища газу (Харківська область, Краснокутський район).