ВАКС звільнив від кримінальної відповідальності депутатку Маригариту Шол, яку НАБУ оголошувало у розшук.


Вищий антикорупційний суд звільнив народного депутата від кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації у зв’язку із закінченням строків давності. Про це інформує пресслужба суду.

 

"27 квітня колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання адвоката про звільнення народного депутата IX скликання від кримінальної відповідальності та закриття провадження у звʼязку із закінченням строків давності", - йдеться у повідомленні.

 

Справа надійшла до суду 17 січня поточного року, а декларація, згідно з матеріалами сторони обвинувачення, була подана 29 березня 2021 року. У суді зауважили, що строк давності вчинення цього кримінального правопорушення складає два роки.

 

Вказується, що обвинувачена декілька разів не з’являлася на судові засідання і зазначала про поважні причини такого неприбуття. Разом із тим, колегія суддів неодноразово виносила ухвали про накладення на неї грошового стягнення за неявку або не повідомлення заздалегідь про причини неприбуття. Одна з ухвал була звернута до виконання - стягнення сплачене.

 

За даними ЗМІ, йдеться про "слугу народу" Маригариту Шол, яку Національне антикорупційне бюро оголошувало у розшук. Шол не внесла до декларації за 2020 рік відомості про оренду квартири на Печерську в Києві, вартість якої становить близько 5 мільйонів гривень.