Повідомляється, що в результаті операції Головного управління розвідки було уражено катер російських загарбників типу КС-701 Тунець.

Уночі в четвер, 30 травня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки й оборони повідомив, що внаслідок операції Головного управління розвідки було уражено катер російських загарбників типу КС-701 Тунець.

Кримські TГ-канали писали, що близько 02:30 окупанти зупиняли рух транспорту через Керченський міст. У Керчі повідомляли, що над містом було чути "близько 10 вибухів".

Пізніше так званий "радник" гауляйтера Криму Сергія Аксьонова Олег Крючков повідомив, що цієї ночі було пошкоджено два пороми - залізничний і автомобільний.

Пізнше окупанти прозвітували про збиті БПЛА над Кримом.

"Рашисти інформують, що засобами ПВО знищено вісім оперативно-тактичних ракет над акваторією Азовського моря та вісім БПЛА перехоплено над акваторією Чорного моря поблизу узбережжя Кримського півострова, повідомили у міноборони РФ.Також вони хизуються тим, що в акваторії Чорного моря знищено два безекіпажні катери, що прямували до Криму. Але водночас повідомляють і про те що є проблеми з залізничним і транспортним паромами", - пише проукраїнський ТГ-канал Голос Криму.

Інформацію щодо ураження катера ГУР іще не коментувало публічно.