В автомобілі судді Олексія Тандира, якого підозрюють у збитті насмерть нацгвардійця, виявили пляшки від алкоголю. Через суд будуть примусово брати аналізи для встановлення, чи перебував він у стані алкогольно сп’яніння. Про це журналісту УНН повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян.

«Через суд примусово будуть брати аналізи», - сказала Сап’ян.

На запитання, чи подано вже клопотання, Сап’ян відповіла: «Працюємо у цьому напрямку. Думаю, що сьогодні зроблять максимально все, що можливо, але це не тільки від нас залежить. Це суддя, і не просто суддя. Це людина, яка очолювала один із районних судів на Київщині, й тут ще зокрема потрібно і рішення Вищої ради правосуддя».

Окрім того, вона повідомила, що в автомобілі судді виявили пляшки від алкоголю.

«На скільки мені було відомо, були виявлені пляшки від алкоголю в автомобілі», - розповіла Сап’ян.

У ніч на 26 травня суддя Олексій Тандир, голова Макарівського районного суду Київської області, збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддю було затримано на місці.

Розпочато розслідування за ч. 3 статті 286-1 Кримінального кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі та позбавлення право керувати транспортним засобом на цей же строк.

За інформацією ДБР, суддя відмовився від проходження огляду у медзакладі і вирішується питання про примусовий відбір у нього біологічних зразків для встановлення чи перебував він у стані сп’яніння.