За рахунок вивільненого особового складу планують доукомплектувати органи управління оперативного й тактичного рівнів, а також бойові військові частини.

Під час реформи Генерального штабу ЗСУ його штатну чисельність планують зменшити на 60%. Про це під час брифінгу в п'ятницю, 24 травня, повідомив начальник Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Євгеній Острянський, пише пресслужба Генштабу.

За його словами, 25% підрозділів буде розформовано, ще 35% - передано до інших родів і видів ЗСУ.

Острянський повідомив, що в Генеральному штабі відбулося функціональне обстеження, за результатами якого й ухвалили рішення щодо оптимізації штатної чисельності деяких структурних підрозділів та органів військового управління.

Генерал додав, що запланований процес передбачає розформування  окремих військових організаційних структур, формування нових і оптимізацію наявних.

"Зазначені заходи дозволять усунути дублювання функцій, а також зменшити штатну чисельність на 60 відсотків", - запевняє представник Генштабу.

Острянський також підкреслив, що за рахунок вивільненого особового складу планують доукомплектувати органи управління оперативного й тактичного рівнів, а також бойові військові частини.

"Це дасть змогу здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій. Ми розуміємо, що в умовах війни в першу чергу повинні посилюватися ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ", - пояснив генерал.

Читайте також:
Міжнародні резерви РФ за місяць скоротилися на $25 млрд.
В Конгрессе США одобрили идею создать новый штат