Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що дуже хотів би, щоб війна в 2024 році завершилася. Разом з тим звернув увагу на принципові відмінності у війні минулого року і зараз, згадав про значні успіхи на Кримському напрямку, а також наголосив, що дуже багато залежить від партнерів України. Про це він розповів в ефірі телемарафону, пише УНН.

«Я би дуже хотів, щоби війна в 2024 році закінчилася. Ми все для цього будемо робити. Але тут потрібно бути щирим, і сказати, що не все від нас залежить. Дуже багато залежить від партнерів. Є деякі партнери, що сумніваються – чи треба надавати ту чи іншу зброю, щоб не роздратувати путіна, їх прізвища вже відомі, бо самі про це починають говорити. <..> Робити далекоглядні висновки по відношенню до росії – це марна трата часа. Нам потрібна перемога обов’язково», - розповів секретар РНБО в ефірі телемарафону.

Данілов також зазначив, що сьогодні вже зовсім інша війна, в якій використовуються зовсім інші засоби ураження.

«Я хочу звернути увагу, що коли ми починали війну, то давайте згадаємо, яке ми мали озброєння? Ми стали пліч о пліч, але ми мали озброєння пост радянського періоду, ми мали чотири засоби ураження імпортного виробництва, які всі на той час знали – Javelin, NLAW, стінгер і байрактар. Але сьогодні вже зовсім інша війна – це війна технологій, дронів – зовсім інші засоби ураження використовуються в цій війні», - пояснив секретар РНБО.

На думку Олексія Данілова, перемога буде залежати від низки факторів, які обов’язково продемонструють українці.

«Я хочу сказати, що хто буде більш спритним, розумним, в кого буде більше волі - той і переможе в цій війні. Я більш ніж впевнений, - те що стосується нашої волі та розуму, тут росіянам нічого робити. Вони обов’язково програють, нам треба набратися терпіння».

Він також згадав успішні дії ЗСУ на Кримському напрямку.

«Майте на увазі, що на сьогодні ми маємо шалені успіхи на Кримському напрямку. Те що стосується нищення російської федерації, їх активів на території Криму, і нищення Чорноморського флоту – це величезні здобутки нашої країни. Ніколи такого не було, щоб країна, яка не має своїх військово-морських сил на даний період часу, знищила підводний човен – це перший раз в історії», - наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо

Український бюджет на військову кампанію в 2024 році становить 40,7 млрд доларів, і це в 2,5 рази менше, ніж витратить росія – заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.