Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав українську фехтувальницю Ольгу Харлан із скасуванням несправедливої дискваліфікації та відновленням її права брати участь у змаганнях, у тому числі на Олімпіаді, передає УНН.

“Вітаємо українську зірку фехтування Ольгу Харлан із скасуванням її несправедливої дискваліфікації та відновленням права брати участь у змаганнях, у тому числі на Олімпіаді. Правда та гідність перемагають, коли ми всі відстоюємо їх і боремося як один. А тепер до нових перемог, наш герой!”, - повідомив Кулеба.

Федерація Міжнародного фехтування (FIE) скасувала дискваліфікацію української фехтувальниці Ольги Харлан, яка відмовилася тиснути руку росіянці анні смирновій після поєдинку чемпіонату світу. 

Нагадаємо

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан зняли з участі у поєдинку на чемпіонаті світу після відмови тиснути руку росіянці анні смірновій, яка виступала як нейтральна спортсменка.

смірнова протестувала проти дій українки, вимагаючи її дискваліфікації відповідно до пункту 4.6 регламенту FIE - через відмову привітання з боку українки. Однак, згідно із даними лайвтабло чемпіонату світу, Харлан пройшла до наступного раунду. У наступному раунді вона мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою, та болгарку визначили переможницею автоматично.