Пункт пропуску Ягодин має можливість за добу пропускати 1400 вантажівок, але нині пропускає лиш 70 авто, зазначає Андрій Демченко.


Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на пунктах пропуску Рава-Руська, Ягодин та Угринів. Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдині новини.

"І фактично на всіх цих трьох напрямках польські фермери взагалі не пропускають вантажні транспортні засоби в бік Польщі, а в бік України пропускається по кілька вантажних транспортних засобів на годину", - розповів посадовець.

За його словами, пункт пропуску Ягодин є найбільшим інфраструктурним напрямком на кордоні з Польщою для пропуску саме вантажних транспортних засобів. Він має можливість за добу пропускати 1200-1400 вантажівок. Проте в бік України за минулу добу проїхало тільки 70 вантажних транспортних засобів.

Сукупно черга на цих трьох напрямках сягає понад 400 вантажних транспортних засобів.

Черги є також і на раніше розблокованих напрямках. Особливо це відчувається по напрямку пунктів пропуску Краківець та Шегині. На першому в черзі стоять близько 550 вантажівок станом на ранок і близько 450 навпроти Шегині.

Польські фермери не блокують рух для інших категорій транспорту, крім вантажних, додав Демченко.