Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів, що на його думку, чекає «вагнерівців» після невдалого заколоту, передає УНН

Подоляк впевнений, що пвк «вагнер» не існуватиме у такому вигляді, як це було упродовж останнього десятиліття, а самі «вагнерівці» поділяться на чотири групи.

«До 1 липня пригожин певно забере залишки своїх ресурсів з пітера і москви і перебереться остаточно до Мінську», — сказав Подоляк.

Сама компанія, на думку радника, буде розділена на чотири частини:

  1. Частина «вагнерівців» перейде на контракт до Міноборони і воюватиме проти України, але вже в рамках інших ПВК або в рамках Міноборони. Йдеться про третину від загальної кількості «вагнера».
  2. Ще третина «вагнерівців» підпише контракт із керівником росгвардії золотовим.
  3. Третя частина повернеться до Африки, де вони контролюють низку активів і спробує залишити за собою бізнесові активи. Це Лівія, Сирія, Центрально-Африканська республіка, Малі, Чад.
  4. Четверта невеличка частина залишиться у Мінську і займатиметься тренінгом білоруського спецназу як такого. Але це достатньо невеличка частина «вагнерівців», бо лукашенко боїться будь-яких внутрішніх заколотів.

Нагадаємо, про появу вагнерівців у білорусі стало відомо після заколоту пригожина у росії. На думку аналітиків Інституту вивчення війни, бойовики «групи вагнера», імовірно, діятимуть із трьох великих польових таборів у білорусі.