Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов повідомив, що перехід України на американські сучасні винищувачі F-16 є також переходом на іншу культуру та традиції. Він відзначив, що наразі є "багато питань" до інфраструктури, пише УНН, посилаючись на сторінку міністерства оборони у Telegram.

Гаврилов повідомив, що після саміту НАТО у Вільнюсі, який пройшов 11-12 липня, всі рішення технічного плану проговорені, а також створена відповідна коаліція країн щодо надання Україні F-16. За словами заступника, "план дій зрозумілий", розпочинається підготовка українських пілотів у різних країнах, паралельно іде процес підготовки технічного складу.

"Дуже багато питань до інфраструктури і майбутнього застосування, але ми всі повинні розуміти: F-16 - це досить інша культура і традиції, це - перехід на інше покоління авіації... Натівські стандарти відрізняються. Пілоти там не займаються високими піруетами. Їх задача – вивести платформу у визначену точку. А найголовніше – правильно застосувати все озброєння, яке є на борту цього літака", - зауважив Гаврилов.

Він пояснив: "Перевчити нашого пілота МіГ-29, скажімо, чи Су-27 на цю платформу, як нам здається, – це просто пересісти політати, як з "Лексуса" на "Мерседес" чи з "Запорожця" на "Лексус". Ні. Ти пересідаєш з машини на щось інше".