Міщанський суд Москви заарештував Ігоря Гіркіна до 18 вересня. Справа стосується закликів до екстремізму в інтернеті.

Актор Студії Квартал 95, гуморист Юрій Великий, порадував українців новою кумедною пародією на російського терориста Ігоря Гіркіна. Відео оприлюднено в YouTubе-каналі артиста.

Зокрема, суд у Москві обрав запобіжний захід Ігору Гіркіну-Стрєлкову, якого звинувачують у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності. Його відправили до в'язниці на два місяці до 18 вересня.

Тому артист уявив, яким було б його перше відеозвернення до своїх шанувальників.

Зокрема комік, який повторив не лише зовнішній образ військового злочинця, а й його гаркаву промову та манеру говорити, розповів, що йому вдалося пронести у СІЗО камеру "у секретному міжбулочному просторі".

Далі він розповів причину, за якою його посадили в Лефортово.

"Мене звинуватили в екстремізмі, нібито я у своїх висловлюваннях надто екстреміздив наше вище політичне керівництво. Більше того відверто змішував Путіна г****м, каюся не був правий. Я ж, не знав, що замість того щоб записувати свої ролики потрібно було зі зброєю піти на Москву. Тоді б мене точно не заарештували, але це не точно".

Наприкінці відео Юрій Великий у ролі Гіркіна розповів, як проходило його затримання, а також як пройшли перші дні перебування у в'язниці.