Інститут вивчення війни заявив, що провал у наступі під Вугледаром послабив думку російського суспільства щодо успішних та рішучих наступальних дій, передає УНН.

Інститут вивчення війни говорить, що пори плани росіяни посилити атаки на сході України в найближчі декілька тижнів, у них не достатньо ресурсів, необхідних для початку широкомасштабної наступальної операції.

За інформацією військові блогери рф виглядають деморалізованими з на фоні перспектив Кремля здійснити новий великий наступ. Вони звинувачують чиновників адміністрації президента росії у створенні недосяжних очікувань.

«Інформація про тактичні невдачі окупантів навколо Вугледара Донецької області ще більше послабила віру росіян у те, що їхні війська здатні розпочати рішучу наступальну операцію», – повідомили у ISW.

За даними ISW один із наближених до кремля мілблогерів стверджував, що в росіян не вийшло швидко просунутися у перші дні свого наступу, щоб захопити Вугледар, "і що вони втратили ініціативу через швидке перекидання українськими силами резервів у цей район".

«Мілблогер відреагував на вірусні кадри, де ЗСУ знищують безладну колону російських механізованих військ у районі Вугледару, припустивши, що наступ там завершився» ,- зазначили в Інституті вивчення війни.

Російські блогери скористалися цими кадрами, щоб розкритикувати російське військове командування за повторення тих самих помилок, які переслідували рф протягом усієї війни в Україні.