Анонсовано майбутню поставку боєприпасів калібру 155 і 105 мм. Крім того, Києву відправлять важкі кулемети для посилення протидії безпілотникам.

Іспанія підтвердила надання Україні шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk та повідомила про майбутню поставку артилерійських боєприпасів калібру 155 і 105 мм. Про це повідомили в Міноборони країни.

За словами глави відомства Маргарити Роблес, шість нових зенітних ракетних установок будуть інтегровані в американську батарею, а з листопада в Іспанії буде організовано відповідне навчання для українських операторів та технічного персоналу ЗРК HAWK.

Вона також повідомила про майбутню поставку артилерійських боєприпасів калібру 155 і 105 мм та оголосила, що в наступній партії Києву також відправлять важкі кулемети для посилення протидії безпілотникам.

Крім того, Роблес підтвердила, що польові пайки вже в дорозі до України, після чого Мадрид відправить Києву електрогенератори та водолазні компресори, а також елементи зимового спорядження для військових.

Також продовжуватимуться тренування в місті Толедо та інших місцях, де можна досягти кількості у чотири тисячі військових.