Федерація Міжнародного фехтування (FIE) скасувала дискваліфікацію української фехтувальниці Ольги Харлан, яка відмовилася тиснути руку росіянці анні смирновій після поєдинку чемпіонату світу, повідомляє УНН із посиланням на La Reppublica.

FIE (Міжнародна федерація фехтування) переглянула своє рішення про дискваліфікацію Харлан за "порушення регламенту" на чемпіонаті світу. Завдяки цьому, лідерка збірної України зможе брати участь у командних змаганнях на ЧС у Мілані, які будуть відбірковими на Олімпіаду-2024.

Приймаючи рішення, керівництво FIE врахувало рекомендації Міжнародного олімпійського комітету. Виконавчий комітет федерації наголосив, що українська фехтувальниця діяла добросовісно, а її жест - протягнення леза шаблі для прощання із суперницею - був зумовлений дотриманням COVID-протоколу, який був діючим на момент початку Чемпіонату світу.

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан зняли з участі у поєдинку на чемпіонаті світу після відмови тиснути руку росіянці анні смірновій, яка виступала як нейтральна спортсменка.

смірнова протестувала проти дій українки, вимагаючи її дискваліфікації відповідно до пункту 4.6 регламенту FIE - через відмову привітання з боку українки. Однак, згідно із даними лайвтабло чемпіонату світу, Харлан пройшла до наступного раунду. У наступному раунді вона мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою, та болгарку визначили переможницею автоматично.

Федерація фехтування України оскаржить дискваліфікацію Ольги Харлан на чемпіонаті світу після того, як її зняли зі змагань після відмови тиснути руку переможеної росіянки.